Óriási árcsökkentést jelentettek be hétvégére – nagyon sietniük kell a sofőröknek, csak néhány napjuk van az olcsó tankolásra

A hétvégén érdemes megtölteni a tankokat.

20 forintos árcsökkentést jelentett be pénteken az Auchan a benzinkútjain. A hétvégén a benzin árát tornázzák le literenként 590 forintra, a következő hétvégén pedig a dízel lesz ugyancsak 20 forinttal olcsóbb.

Ahogy a honlapjukon írták, az Auchan Magyarország Kft. még 2021-ben átadta 18 benzinkútját, ahol a legkiválóbb üzemanyagokat kínálják a közlekedőknek a magyar szabványoknak megfelelően.

A holtankoljak.hu friss közleménye szerint pénteken csökken a 95-ös nagykereskedelmi ára 9 forinttal, így az alábbi számokkal találkozhatunk a hazai kutakon a hétvégén:

95-ös benzin: 630 forint/liter

Gázolaj: 680 forint/liter

Az utóbbi időben sorra számoltunk be az üzemanyagárak emelkedéséről. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára korábban úgy fogalmazott: a hazai üzemanyagárak ismét lekövették az irányadó piacokat. Reményei szerint az év végéig az átlagos kúttarifák nem lépik át a 700 forintot.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Orbán-kormány 2024-es adócsomagja részeként megemeli az üzemanyagok jövedéki adóját. Indoklásuk szerint az Európai Unió kötelezettségszegési eljárását kockáztatnák, ha az értéket az közösség által meghatározott szintnél alacsonyabban állapítanák meg. Így januártól várhatóan literenként körülbelül 41 forinttal drágulnak az üzemanyagok.

Valódi Hírek