Parádés posztban oltotta szénné a népszerű pedagógus az Iványi Gáborékat kivéreztető Orbán-kormányt

Ez fájhatott.

A tőle megszokott módon csattanós, ironikus hangvételű levélben űzött gúnyt az elmúlt időszakban a kormány közelében zajló történésekből az ismert és népszerű, idén felmondott magyartanár, Simkó Edit. A pedagógus egy fiktív Orbán-rajongó tanár, Gulyás Gertrúd nevében szokott nyílt levélben fanyar humorral rámutatni az Orbán-kormány cinikus lépéseire.

Simkó Edit keddi nyílt levelét változtatás nélkül idézzük alább:

Tisztelt miniszterelnököm, drága Orbán Viktor!

Régen ragadtam tollat, hogy a tapasztalást és az Ön mondatait egy spirituális univerzumba képes legyek összeegyeztetni. Én bicskanyitogató, de fejszével küzdő fanyűfő Szúbogaram! Az Ön szavai megnyugtatnak, ha tekintete néha üveges ürességgel is néz a váratlanul megjelenő szemtelen újságírók kamerájába.

De pont a képek után végre a gonosz liPsik is megérthetik, miért van szüksége testőrökre! Ennyi készpénzzel, ami bőven több mint egy családi pótlék, veszélyes Budapesten mászkálni, különösen hónap végén. Ez egy bűnös város! Imádkozom érte és lakóiért, hogy

d*gölne meg mind, aki nem önre szavazott!

A legutóbbi népszámlálás statisztikái megmutatták micsoda erő van a mi nemzethy keresztény egyházunkban, mert annak ellenére, hogy az üldözés miatt már be sem merik vallani a hívők, hogy ők hívek, mégis az egyház a leggazdagabb! Mert ők vigyáznak a pénzre! Nem pazarolják, mint ez az Iványi Gábor.

Micsoda vircsaftolás ment ott a Megbékélés Házánál. A liPsik is készpénzt vittek, de Önnel kötözködnek ezért. Persze tudom én, a NAV-tól rejtegetik, Ön meg… Ön meg… Ön meg bátor!

Miután Ön, szakrálisan szent szentivánéji szamaram, előbb magát, azután magát az Istent is nemzethyvé tette hite szerint, már kormánya tagjai is bizonyítanak. Lázár (ugye, ugye, Bagdy Emőke már mondaná is, „nomen est omen”) a materialista, horizontális szemléletmódból képes átváltani vertikálisba, törekszik felfelé a szférák legmagasabb köreibe. Előbb ér egy derék magyar űrhajós a csillagok közé, mint egy rothadó nyugati liPsi menetrend szerint Bécsből Budapestre. Szerintem ez gyönyörű törekvés! Mária országa sic itur ad astra!

A gaz labancok jól beijedtek, lekapcsolódtak a vasúthálózatról. Ohh, Petőfi a vátész, már 1848 októberében megírta „Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva,…” futhat is, mert vonatpótló-buszt sem kap, aludjon a váróteremben, ha nincs semmilyen csatlakozása.

Jaj, kultúraváltó kurul kan kánom

szárba szökkenő (remélem, a vesszőket jól rakom, ha ékezetek is, mert perdöntő lehet) gondolataim remélem, nem eretnekek!

A spiritualitás nem csak keresztényi, hanem fengsui alapon is látható. Szegény Kocsis „tanácsadós” Máté is áldozata lett az aranyhalai bosszújának.

De Brüsszel a hibás, amiért a magas rezsi miatt elúsztak szegény jószágok.

Talán Máté is megy utánuk a levesbe, mert a nemzethy kondérba pár mócsing is kell! Matolcsy „tisztáldozat” György ina is reszkethet… talán nem is bír már magasabb épületekbe felmenni, vagy nem akar, magát kímélendő.

Ön és kormánya a legcsodálatosabb országot teremtette Európában! Mi vagyunk a legszabadabbak, ugyanakkor mi harcolunk a legtöbbet, mert mi mindenütt IS harcolunk, az ukránok meg csak a fronton, úgyhogy bátran ráérnek azzal foglalkozni hogy a kisebbségi jogokat estéről reggelre megváltoztassák, csak a háborús vészhelyzetet kell elrendelni!

Ön a diplomácia legstrapabíróbban statuáló stratégája! Ön a magyargyűlölő Ficot is bátoran támogatja, mert így az ottani magyarok majd jobban küldik a szavazatokat, ha majd Ficotól is megvédi őket. Önnek ennyi harcban, hogy lenne ideje apró földi csip-csup dolgokra? Tűzoltók túlóráira, Pedagógusok fizetése…

Maradék kollégáim (szerencsére Rétvári „matematikaijogász” Bence nem tud százalékot számolni) sokan sorra nyilatkoznak, hogy nem kívánnak a státustörvény megbecsülése alatt élni és dolgozni az ön országáért! Pedig oly sok pozitívumot láthatunk például a megbocsátásról! I

tt vannak a lázadozásért még ki nem rúgottak, itt van Borkai „törpetacskó” Zsolt. A kereszthényi magatartás gyakorlása közben békésen engedhetjük a galambokat úgy, hogy közben nem húzzuk az orrunkat se. Remélem a maradó kollégák nem élnek vissza a nagylelkű béralku lehetőségével, hisz fizetéseik akár 10 százalék pótlékemeléssel is növekedhet!

Szerelmes rajongással!

Gulyás Gertrúd

okj-s pedagógus

P.S. Mici néni lelkesen ujjong Karikó Katalin vidéki asszonyság Nobel-díjának. Én a svédek bosszúját látom benne! Hiába, tönkre teszik a saját országukat is. Miért nem Rogán „TóniBarbiÁdám” Antal kapta meg? Ő jelentősebb feltaláló, itthon lett naggyá és belőlünk nőtte ki magát!

(Simkó Edit/Facebook)

Valódi Hírek