Micsoda? Megdöbbensz, ha megtudod, kik vásárolnak egyre gyakrabban lakást Dubajban

Borsos ára van az ottani ingatlanoknak.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta egyre több magyar vesz ingatlant Dubajban – árulta el Halász Róbert, a dubaji székhelyű Binghatti ingatlanfejlesztő vállalat értékesítési igazgatója a hvg360-nak.

Egy névtelen szakértő szerint több százra tehető azoknak a magyar vásárlóknak a száma, akik kifejezetten befektetés miatt keresnek ingatlant a városban. A szakértőnek több ingatlanközvetítő is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi időben a legnagyobb ügyfeleik mind magyarok. A vevők a luxuskategóriára hajtanak,

képesek 10 milliárd forintot is elkölteni egy ingatlanra.

Dubajban a Bugatti toronyban például 1,8 milliárdért már lehet apartmant vásárolni, de a penthouse, azaz a luxusházak ára 15-21 milliárd forintra rúg. A luxusapartmanokhoz gyakran saját autólift, medence, konditerem, személyzeti szoba is dukál, nem beszélve a kilátásról a Burdzs Kalifára, vagy akár a Business Bayre.

Dubajban a globális gazdasági válság ellenére megnőtt a forgalom az ingatlanpiacon: idén körülbelül 50 százalékkal több eladást könyvelhettek, mint 2022 azonos időszakában – a 10 millió dollár feletti ingatlanok piacán már megelőzték például Miamit és Párizst is.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek