Itt a MÁV nagy bejelentése: A méretes nemzetközi botrány után végre nagy hírrel érkeztek

Kaptunk még két nap haladékot.

Nem hétfőtől,

csak szerdától kell átszállniuk a Railjet-utasoknak Bécsben

– tájékoztatott a MÁV Zrt.

Közleményében a MÁV emlékeztetett: az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB a múlt héten arról tájékoztatta magyar partnerét, hogy az 1-es fővonal felújításából következő menetrendi bizonytalanságok miatt a Budapestről Bécsen keresztül München Salzburg, Frankfurt és más nyugati városok felé közlekedő Railjet Xpress járatait átmenetileg csak Bécsig közlekedteti, ott az utasoknak át kell szállniuk másik járatokra.

Az intézkedést október 2-ától vezették volna be, de vasárnap késő este az osztrák államvasutak arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy néhány nappal elhalasztják a változás életbe léptetését – tették hozzá.

Az ÖBB tájékoztatása alapján előreláthatólag október 4-től áll be a menetrendi változás, azaz csak szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt Railjet Xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68) – ismertette a MÁV.

Rögzítették: addig továbbra is teljes útvonalon járnak a Budapest-Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek, Bécsben nem kell átszállni.

(MTI)

Valódi Hírek