Gyanús dologra bukkantak a repülős szakemberek a kormányzati teherszállítón: Szijjártóék súlyos kérdéseket kapnak a balesetben érintett gépről

Százezreket sodort életveszélybe a kormány propagandacélokból?

Nagyon súlyos dologról értesült Hadházy Ákos több, egymástól független repülős forrásból.

A független képviselő információi szerint az állami Airbus – amely a hivatalos verzió szerint az augusztus 20-ai légiparádén madárral ütközött – sérülései nem a bemutató alatt keletkezhettek, és nem azután vehették észre őket, hanem már az előző napon, a Kínából visszatérő gép szokásos átvizsgálásakor.

Hadházy fotókat is bemutatott az erről szóló bejegyzésében, amelyeken laikus szemmel is látható, hogy

ilyen komoly sérüléseket madár nem okozhat.

A képviselő szerint amennyiben tényleg hazugság a kormányzati állítás, az a légi közlekedés biztonságának szándékos veszélyeztetése, amely súlyos bűncselekmény:

politikai parancsra beküldeni egy sérült gépet, kis magasságban, százezer ember feje fölé egészen durva felelőtlenség lenne.

„Ezért országgyűlési képviselőként betekintést kértem a gép dokumentumaiba, illetve kérdéseket intéztem a tulajdonos Külügyminisztériumhoz. Ha erre nemleges választ kapok, az információk súlyossága miatt meg fogom fontolni a feljelentést légi közlekedés biztonságának szándékos veszélyeztetése miatt.

Biztos vagyok benne, ha a műszak valóban tudott már a légi show előtt a hibáról, akkor csak egészen komoly, fentről jövő utasításra engedhette el azt a gépet, amelyik utána három hetet állt hajtóműcserére várva.”

– zárta posztját Hadházy Ákos.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek