Mi folyik Csepelen? Megkergette a fidelitasos szórólapozókat a Fideszből kizárt alpolgármester – Németh Szilárdig vezetnek a szálak (+videó)

Áll a bál.

Különös dolgok történnek Csepelen: a Fideszből kirakott polgármestert támadó szórólapokat dobálnak a postaládákba. A 24.hu arról írt, hogy Ábel Attila alpolgármester még videóra is vette az előle menekülő szórólapozókat, és azt állítja: egyikük közülük a fővárosi Fidelitas egyik vezetője.

Ugyan még odébb vannak az önkormányzati választások, ám úgy tűnik, Csepelen már most fokozódik a helyzet, mégpedig az egymásnak feszülő kormánypárti erők miatt. Emlékeztettek, Németh Szilárd kormánybiztos, a Fidesz csepeli elnöke tavaly év végén szorította ki pártjából régi riválisát, a hivatalban lévő polgármestert, valamint annak helyettesét.

Borbély Lénárd tavasszal, kizárását követően jelezte: a megromlott viszony ellenére is tovább fog politizálni, és újra elindul a polgármesteri székért, amelyért

egy Németh Szilárd által delegált fideszes jelölttel kell majd összecsapnia.

Németh Szilárd minden igyekezetével igyekszik a hatalomból kiszorítani Borbélyt, akit például a közelmúltban nagy sajtófigyelmet kapott Jedlik Ányos Gimnázium ünnepi megnyitóján sem engedtek fel a színpadra. Mint ismert, ebben az intézményben helyezték el az Orbán-idézeteket a falra, az üggyel kapcsolatban az oktatási jogok biztosa vizsgálatot is indított. A korábbi csepeli fideszes vezetés lapja szerint Németh Szilárd „megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel” próbálta rendezni Orbán Viktor felé.

A polgármester ellen mindeközben támadást indítottak egy Facebook-oldalon keresztül is, amely mögött az önkormányzat vezetői szintén Németh Szilárd rezsibiztost sejtik.

A Fideszből szintén kitessékelt Ábel Attila alpolgármester, – aki Borbély helyettese – szerda este találkozott olyan szórólapokkal, amelyeken Borbély Lénárdot próbálták meg lejáratni. A szórólapon azt sejtetik, hogy Borbély korrupt, és nem látja el megfelelően a városvezetői munkáját. A szórólapokon azt állítják, Borbély egy 250 millió forintos házban lakik, majd három opciót is lehet választani arra a felvetésre, hogy „hány év polgármesterkedésből lehet egy ilyen ingatlant felépíteni”.

A csepel.info arról írt, hogy a szórólapon kiadóként nem tüntették fel sem Németh Szilárdot, sem pedig a pártját, viszont az alpolgármester

felismerte a budapesti Fidelitas egyik alelnökét és csapatának egyik tagját,

amikor a XXI. kerület egyik utcájában a postaládákba dobálták a szórólapot.

Ábel videót is készített a két szórólapozóról, akik sietve távoztak az ellenkező irányba, amikor megszólította őket.

„Krisztián, te vagy az?! Nem kell felvenni a kapucnit, veszem fel!”

– hangzik el a különös videóban, amelyet Ábel Attila osztott meg közösségi oldalán, „a sánta kutya mégiscsak gyorsabb a hazug embernél” felütéssel.

Ábel a portálnak elmondta, személyesen ismeri Páncsics Krisztiánt, a fővárosi Fidelitas egyik vezetőjét, így egyértelműen tudta őt azonosítani, viszont térdműtétje miatt nem tud futni, ezért a szórólapozók könnyedén tudtak elsétálni. Mint írták, telefonon sikerült kapcsolatba lépniük Páncsiccsal, aki először azt mondta, nem nyilatkozik, majd azt, nem ő volt a szórólapozó.

Valódi Hírek