Elgázolták a közmédia országos kupleráj-hálózat üzemeltetésével vádolt egykori riporterét

Vizsgálják a baleset gyanús körülményeit.

Elgázolták az MTVA volt bűnügyi riporterét, szeptember 10-én a reggeli órákban az M0-s körgyűrűn – közölte a kékvillogó.hu. A „közmédia” volt riportere a vád szerint több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

Megírtuk, a Kékfény című bűnügyi műsorban még januárban meg is nevezték azt a riportert, akit az egész országra kiterjedő bordélyházlánc üzemeltetésével gyanúsítanak.

„Mindenekelőtt el kell mondanom, ahogyan arról a hírekből nyilván már sokan értesültek, volt munkatársunkat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítésének gyanújával letartóztatták”

– közölte akkor Olajos Gergő, a Kékfény műsorvezetője, hozzátéve, a hír stábjuk minden tagját megdöbbentette.

„Kollégánk munkán túli tevékenységéről nem tudtunk, riportjaiban nem volt soha nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének”

– tette hozzá Olajos Gergő, aki elmondta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)

megszüntette Berkes Béla munkaviszonyát.

Berkes Bélával szemben szeptember 18-án emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt börtönbüntetés kiszabását kérte rá.

Az Útinform azt közölte: az M0-s autóúton, az M1-es autópálya felé egy személyautó gyalogost gázolt, szeptember 10-én, vasárnap reggel az M0-s autóúton. Mint írták, az autók között sétált egy férfi, majd az adott útszakaszon egy szabályosan arra közlekedő autó elsodorta. A gyalogos megsérült, a többi autós ki tudta kerülni. A balesetet a férfi túlélte, viszont

kórházba szállították.

A sajtóhírek szerint több gyanús körülményi s felmerült: egyelőre nem lehet tudni, mit keresett a férfi gyalogosan az M0-s körgyűrűn, ezért a baleset körülményeit vizsgálják. A Magyar Nemzetnek több forrásból megerősítették: a balesetet szenvedett férfi az MTVA egykori bűnügyi riportere, akivel szemben hétfőn emeltek vádat. Berkes Bélát egyébként különös módon pont akkor érte a baleset, mielőtt az ügyészség benyújtotta vele szemben a vádiratot, amelyben

letöltendő börtönbüntetést kérnek rá.

A férfi az ügyleteivel összesen mintegy 37 millió forintot keresett, ezt az összeget most szeretnék elvonni tőle. Berkes ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, ugyanis megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon engedése esetén a nyomozóhatóság elől megszökne, elrejtőzne, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Kapcsolódó:

Botrány: Megnevezte a „közmédia” az országos kupleráj-hálózatot működtető riporterét

https://nyugatifeny.hu/2023/03/05/megszolalt-az-orszagos-kupleraj-halozatot-mukodteto-a-kozmedianal-dolgozo-exriporter

Valódi Hírek