Itt van Varga Judit utódjának rendkívüli bejelentése: Máris súlyosat üzent az EU-nak

Naná, hogy volt benne migránsozás.

Az Európai Uniónak békét kell teremtenie a szomszédságában, képesnek kell lennie arra, hogy megvédje külső határait az illegális migrációval szemben, és

fel kell hagynia a kettős mérce alkalmazásával

Lengyelországra és Magyarországra vonatkozóan, ez a magyar kormány egyértelmű álláspontja – hangoztatta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Brüsszelben az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Bóka János az EU-tagállamok uniós ügyekért felelős minisztereinek tanácskozására érkezve elmondta, hogy az informális munkareggeli során ismertette a magyar álláspontot a kárpátaljai magyar kisebbség jogaival és helyzetével kapcsolatban.

A magyar kormány olyan megoldást szeretne, amely nemcsak az oktatási, hanem a nyelv- és a kisebbségi törvény hatálya alá tartozó kérdéseket is a Velencei Bizottság ajánlásainak megfelelően, a 2015-öt megelőző állapot szerint szabályozza– jelentette ki.

Elmondása szerint Novák Katalin közelmúltbeli ukrajnai látogatása „új lendületet adott” a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetével kapcsolatos megbeszéléseknek. Véleménye szerint fontos, hogy a lendület valódi politikai szándékkal találkozzon, és annak eredménye konkrétan érezhető legyen.

Bóka János azt is elmondta, hogy hétfő óta egyeztetéseket folytat az Európai Bizottság főtisztségviselőivel, ezek témája

a magyar uniós elnökségre való felkészülés.

A sajtótájékoztatót az alábbi videón lehet visszanézni:

(Bóka János/Facebook)

Valódi Hírek