Egyéves az árnyékkormány: Dobrev Kláráék megmutatták, mi történne, ha ők vezetnék Magyarországot

Teljesen másképp állna a helyzet.

51 konkrét határozati javaslattal és cselekvési tervvel, 100-nál is több nyilvános rendezvénnyel, szakpolitikai konferenciákkal és szakmai fórumokkal zárult a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány első éve.

A DK ebből az alkalomból egy videóval készült, amelyben bemutatják, hogy miről szóltak volna a hírek, ha Dobrev Klára vezeti az országot. Az utóbbi időszakban csak orbáni inflációról, a kormány megszorításairól és adóemelésekről hallhattak a magyarok, a Dobrev-kormány vezetésével azonban már megálljt parancsolt volna az Európa-rekorder drágulásnak – közölték.

Emellett bevezetnék volna az európai minimálbért, negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióval őrködnének az időseknek járó juttatások értéke felett, az áfacsökkentésük pedig hozzájárult volna ahhoz, hogy ne a magyar családok fizessék Európa legnagyobb élelmiszerár-drágulását.

Továbbá megindultak volna a Magyarországnak járó uniós források kifizetései, miután Dobrev Klára kormánya csatlakoztatta volna az országot az Európai Ügyészséghez – számoltak be a kisfilmjükben.

A gazdaságpolitikai intézkedések kapcsán kiderült: leállították volna az akkumulátorgyárak építését, valamint jól fizetett magyar munkásokra alapoznának a vendégmunkások helyett.

Mindemellett kitűzték volna az euró bevezetésének céldátumát, az üzemanyagárakat pedig 500 forint alatt tartanák. Rezsimoratóriumuknak köszönhetően senkinek sem kellene aggódnia, hogy kikapcsolják az ingatlanjukban az áramot vagy a gázt. Ráadásul a napelemek és szélerőművek kormányzati támogatásával folyamatosan szűnne meg a függőségünk az orosz gáztól – hangzik el a videóban.

Az árnyékkormány mellesleg 2022 decemberében 500 magyar család havi rezsiszámláját fizette ki a rezsimentő alapjából. Továbbá a hírekben azt is olvashattuk volna, hogy a pedagógusok béremelése miatt végre búcsút inthetünk a szakemberhiánynak az oktatásban közölték.

Dobrev Kláráék tóparti építési moratóriumával leállították volna a nagyszabású, partot kisajátító építkezéseket a Balatonnál, a Fertőnél és a Velencei-tónál.

Mint ismert, az árnyék-miniszterelnök Berlinben Olaf Scholz német kancellárral, Londonban Keir Starmerrel, a következő brit választás nagy esélyesével, Zágrábban pedig az euró bevezetését előkészítő korábbi horvát kormánnyal tárgyalt. Eközben a honvédelmi árnyékminiszter NATO-val kapcsolatos egyeztetéseket folytatott, az árnyék-külügyminiszter pedig közel 30 európai nagykövettel találkozott az elmúlt évben.

Továbbá heti rendszerességgel egyeztetnek az Orbán-kormány által cserbenhagyott szakszervezetekkel, sőt több mint 1000 szakértő, civil és politikai szereplő csatlakozott már az árnyékkormány szakmai hátországaként működő kabinet- és műhelymunkához közölte a DK.

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek