Szijjártó úgy tudja, Magyarországra és Törökországra csak irigyek, amiért politikailag stabilak (+videó)

Sziporkázik a miniszter.

„Tudja, az Európai Unió nagyon képmutató ebben a tekintetben, és tisztában kell lennünk azzal – mind a török kormánynak, mind a magyarnak –, hogy mindazok a kormányok, amelyek a nemzetközi liberális mainstream ellen fordulnak, támadások célpontjai. Igazságtalan, alaptalan és elfogult támadások és vádaskodások”

– reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Bloombergnek arra a kérdésre, hogy hogyan viszonyul az EU Magyarországnak a türk államokkal és Törökországgal való kapcsolatára.

„Az ukrajnai háború miatt a régi ellátási útvonalak elakadtak, megsemmisültek. Ezért Magyarországnak új kapcsolatokra, új utánpótlási útvonalakra van szüksége, és a türk államok hidat képezhetnek Kelet és Nyugat között”

– tette hozzá. A miniszter szerint Európában

„irigykednek Törökországra és Magyarországra, ha a politikai stabilitásról van szó”.

Hangsúlyozta azt is, hogy a Törökországgal való szoros gazdasági együttműködés az EU számára is kifizetődő lenne, mert úgy véli, hogy az EU nagyon rossz gazdasági llapotban van.

„Ha valaki kész szembemenni a nemzetközi liberális fősodorral, és sikerrel jár, azt nem tudják megemészteni. Mivel Brüsszel és az ottani bürokraták, a vezető réteg általában azt mondja, hogy az egyetlen progresszív út és az egyetlen progresszív politikai struktúra az a liberális mainstream. Így

az a tény, hogy erősek, sikeresek és hazafiasak vagyunk, azt mutatja, hogy nincs igazuk. Nincs igazuk”

– mondta.

Valódi Hírek