Döbbenet: Súlyos részletek miatt nem verték nagydobra Orbánék a titkos találkozójukat

Van baj.

Szeptember elején titokban Magyarországon járt Erkin Tuniyaz, az Ujgur Autonóm Terület, vagyis a kínai Hszincsiang kormányzója, aki ellen mellesleg súlyos emberi jogi jogsértések miatt már 2 éve amerikai szankciók vannak érvényben – derült ki a VSquare friss hírleveléből.

Tuniyaz korábban egy nagy-britanniai, egy belgiumi, valamint egy franciaországi látogatását is lemondta az emberi jogi aktivisták és a brit politikusok heves tiltakozása miatt.

Az ENSZ korábbi jelentése szerint Hszincsiang tartományban emberiség elleni bűncselekményeket követtek el az ujgurok ellen, sőt kiszivárgott rendőrségi dokumentumok szerint kiterjedt rendőrállamot építettek ki az etnikai kisebbségek megfigyelésére.

Tuniyaz azonban Magyarországon arról beszélt, hogy valójában minden népcsoport és vallási felekezet harmóniában él egymással, véget vetettek a szegénységnek, a turisták is szívesen látogatják a régiót.

Emlékeztetett, hogy Orbán Viktorék immár 10 éve működnek együtt Kínával az Egy övezet, egy út nevű programban (BRI) – mellesleg a magyar miniszterelnök hamarosan Pekingbe látogat, hogy részt vegyen a BRI konferencián.

A látogatásáról a kínai állampárt saját lapja, a People’s Daily is beszámolt. Mint írták, Tuniyaz többek között Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel és Magyar Leventével, a külügyminisztérium parlamenti államtitkárával is találkozott.

A Telex felkereste az illetékes minisztériumot, választ egyelőre nem kaptak. Pedig a látogatás több szempontból is érdekes: amíg például az Egyesült Királyságban hevesen tiltakoztak az emberi jogi aktivisták Tuniyaz odautazása ellen, addig hazánkban előzetesen semmit sem lehetett tudni a találkozóról.

(via telex.hu)

Valódi Hírek