Váratlan fordulat: Megszólalt Szijjártó Péter, miután elítélte az Európai Parlament

Különös fejlemények.

Szerdán egy határozatban ítélte el Szijjártó Pétert az Európai Parlament, amiért februárban meglátogatta Fehéroroszország véreskezű diktátorát, Aljakszandr Lukasenkát, aki nyíltan segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni háborúban. Az ügyről Rónai Sándor számolt be lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Az EP állásfoglalását, – amely részletesen taglalja, hogy a Lukasenka-rezsim milyen bűnöket követett el – 453 képviselő szavazatával fogadták el, ellene 21-en szavaztak, köztük volt 12 fideszes képviselő, akik közül 6 volt jelen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebookon reagált az EP határozatára. A tárcavezető arról számolt be közösségi oldalán, hogy ő akkor értesült minderről, amikor leszálltak tankolni Kazahsztánban.

„Megint leszálltunk tankolni Almatiban.

Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe.

Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?”

írta Szijjártó.

A miniszter egyébként későbbi posztjában rögzítette, hogy „a nap ma már Isztambulban kel fel”.

„A nap ma már Isztambulban kel fel⛅️

Épp időben,

rövidesen kezdődik a Türk Államok Szervezetének kereskedelmi ülése🇹🇷”

– közölte Szijjártó Péter egy török lobogót ábrázoló emotikon kíséretében.

Érdekesség, hogy Várhelyi Olivér, szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos is elítélte az elnyomó fehérorosz rezsimet. Jelezte, a lakosok a diktatúra emberi jogsértéseitől szenvednek, 1500 politikai fogoly sínylődik a börtönökben, akiket kínoznak és embertelen körülmények között tartanak fogva.

Várhelyi még ennél is továbbment, ugyanis a magyar külügy számára partnernek számító országról kijelentette: a Lukasenka-rezsim nemzetközi biztonságot ássa alá, mert mesterségesen gerjesztett migránshullámokkal kétszer is megpróbálták destabilizálni az EU-t.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek