Nincs vége a Borkai-ügynek: A Partizán megdöbbentő részletet közölt a jachtos orgia miatt bukó polgármester interjújából

Hangsúlyozta, ő nem támogatja Orbánék kínai gyárait.

Hurrikánként söpört végig a hazai médiában Borkai Zsolt Partizánnak adott maratoni hosszúságú interjúja. Gulyás Márton most arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan szinte valamennyi felületen foglalkoztak a témával, mégis kevesen figyeltek fel egy érdekes részletre a beszélgetésből, amelyet csütörtökön este egy 20 perces videó formájában újraközöltek.

Az említett részlet a német újraiparosítás tendenciáiról szól, különös tekintettel Győrre, valamint arról, hogy a német iparosítás miként függ össze az Audi-gyár megjelenésével és terjeszkedésével a városban. A kérdés, hogy amit most „prosperálásnak” látunk, az milyen további függőségeket fog eredményezni, és hogy a következményekkel majd miként fog megküzdeni nemcsak Győr, de a teljes magyarországi politikai közösség is – vetette fel a műsorvezető az ajánlójában.

Borkai Zsolt a videóban maga beszél arról, hogy ezen feltételek milyen helyzeti előnyöket eredményeztek Győr városának, de arról is szó esik, hogy milyen következményeket von maga után, ha Magyarországot „összeszerelő üzemmé” változtatják.

Arról, hogy az újraiparosítás következő állomásaként az Orbán-kormány ázsiai – többnyire kínai – akkumulátorgyárakkal próbálja meg „élénkíteni” a gazdaságot, Borkai Zsolt elmondta: ő „polgármesteri oldalról” úgy látja, „mindenképpen nyertesei” vagyunk a folyamatoknak, ugyanakkor hozzátette: nemzetgazdasági szempontból nem tudja megítélni, hogy ez a döntés mennyire hasznos, mert – mondta – nincs birtokában a számoknak.

Arra a felvetésre, hogy az Audi bármikor odébb állhat, mert nincsenek olyan beruházásai, amelyek ideláncolnák, Borkai azt mondta: szerinte Győrnek „gazdaságfejlesztési szempontból” segített a gyár, sőt – tette hozzá – „ez egy sikertörténet” a városnak.

„Én a népszavazást támogatnám egyértelműen”

– jelentette ki Borkai Zsolt a kormány akkumulátorgyáraival kapcsolatban, utalva a győrszentiváni tiltakozásokra.

Hozzátette: egyébként ő nem támogatja az akkumulátorgyárat, de ezzel „nem sok mindent tud tenni innen az ember”.

„(…) Az a baj, hogy bizonytalanok az emberek. Nem tudják pontosan, mi a helyzet, nem látom én sem pontosan, mi a helyzet jelen pillanatban a városban”

– mondta a korábbi polgármester, megerősítve: fenntartja állítását, hogy

nem támogatja az akkumulátorgyárakat, és mindenképpen szeretne népszavazást.

Videó:

(Partizán/Youtube)

Valódi Hírek