Rendkívüli: Elítélte Szijjártó Pétert az Európai Parlament

Betette az ajtót a magyar külügyminiszter a februári lépésével.

Határozatban ítélte el Szijjártó Pétert az Európai Parlament, amiért februárban meglátogatta Fehéroroszország véreskezű diktátorát, Aljakszandr Lukasenkát, aki nyíltan segíti Vlagyimir Putyin orosz elnököt az Ukrajna elleni háborúban – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Rónai Sándor.

Az árnyékkormány szerint egyedül Orbán Viktor és kormánya támogatja nyíltan az orosz és fehérorosz diktátorokat az Európai Unióban. Ezzel Orbán elárulja Magyarország érdekeit és szövetségeseit, támogatja a háború elhúzódását és szégyent hoz a magyarokra – hangsúlyozta az árnyék-külügyminiszter.

Putyin és Lukasenka nemcsak a saját népüknek okoznak mérhetetlen szenvedéseket, de Magyarország közvetlen szomszédjának, Ukrajnának és az ott élő magyar kisebbségnek is – írta Rónai.

Amíg Orbán marad, addig a magyar kormány a háborús agresszorok oldalán marad. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után helyreállítsa Magyarország tekintélyét az Európai Unióban és a NATO-ban, mert hazánk soha többé nem fog keleti diktátorokat kiszolgálni

– közölte a Dobrev-árnyékkormány külügyminisztere.

Valódi Hírek