Elszabadult a fronton a pokol: Lángokba borult Putyinék kikötője, súlyos csapás érte az oroszokat (+videó)

A légvédelem nem pihenhetett az elmúlt órákban.

Miközben Vlagyimir Putyin és Kim Dzsongun egy távoli orosz űrbázison tárgyalnak – feltehetőleg fegyverszállításról –, a szevasztopoli hajógyárnál óriási a felfordulás.

Ukrajna ugyanis 10 cirkálórakétát lőtt ki a komplexumra. Az orosz védelmi minisztérium a Telegramon osztotta meg, hogy 2 javítás alatt álló hajót ért találat.

Emellett az ellentámadásban 3 legénység nélküli hajó is részt vett. A közlések szerint az orosz légvédelmi rendszerek 7 cirkálórakétát lőttek le, valamint a Vaszilij Bikov járőrhajó megsemmisítette az összes legénység nélküli hajót.

Mihail Razvozsajev, a kikötőváros kormányzója Telegramon közölte:

tűz ütött ki és 24 ember megsérült a támadás során.

Mint írta, a lángok „nem polgári létesítményekben” csaptak fel, így a lakosságot nem fenyegeti veszély. Eközben Oroszország a fekete-tengeri Odesszát támadta drónokkal, valamint az északkeleti Szumi régiót is célba vették. Az ukrán légierő 44 drónt rögzített, 32 lőttek le.

„Különleges időben” sikerült ellátogatnia az észak-koreai vezetőnek Oroszországba – ezt Putyin fogalmazta meg ironikusan, mikor üdvözölte Kim Dzsongunt.

Ahogy korábban írtuk, nyugati hírszerzők szerint a két vezető fegyverszállításról fog egyeztetni. Az értesülések szerint Észak-Koreának nagy szüksége van pénzre és élelmiszerekre – ezeket várhatják Oroszországtól a fegyverekért cserébe.

Mutatjuk a Kyiv Post felvételeit a szevasztopoli támadásról, amelyeket a Twitteren osztottak meg:

(theguardian.com nyomán)

Valódi Hírek