A DK a VDSZ elnökével tárgyalt az akkumulátorgyárak biztonságosabb működése érdekében

Volt miről beszélni: naponta jelentik be Szijjártóék az újabb üzemeket.

Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere, Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi ügyekért felelős árnyékkormánybiztos, valamint Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa szerdán találkozott a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnökével, Székely Tamással.

A megbeszélés témája

az akkumulátorgyárak Magyarországra telepítései és ezek káros hatásai voltak.

Szabó Zsolt a találkozóról Facebook-bejegyzésben számolt be. Mint írta,

„szinte nincs olyan hét, hogy ne arra ébredjen egy-egy helyi közösség: a kormány suttyomban, a kert végében mérgező akkumulátorgyárat akar felépíteni, mindenfajta egyeztetés nélkül”.

A felek megállapodtak abban, hogy támogatják egymás

minden olyan törekvését, amely előmozdíthatja ezen üzemek biztonságosabb működését.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Szabó Zsolt bejegyzését:

„A FIDESZ EMBERI ÉLETEKKEL JÁTSZIK, A DK MEGVÉDENE MINDEN MUNKAVÁLLALÓT!

Az Orbán-kormány emberre és környezetre káros akkumulátorgyárakkal akarja elárasztani az országot. Szinte nincs olyan hét, hogy ne arra ébredjen egy-egy helyi közösség: a kormány suttyomban, a kert végében mérgező akkumulátorgyárat akar felépíteni, mindenfajta egyeztetés nélkül.

Mi, a Demokratikus Koalíció viszont hiszünk az egyeztetés és a közös kiállás fontosságában, különösen akkor, amikor a tét az emberi élet védelme. Éppen ezért folytattunk előremutató egyeztetést köztem, Kocsis-Cake Olivio, Nemes Gábor és Székely Tamás VDSZ elnök között.

Egyetértettünk abban, hogy a kormány által ránk erőltetett gyárak veszélyesek. Veszélyeztetik a lakókörnyezetet és a gyárakban dolgozók egészségét és életét is. Egyre több tragédia bizonyítja, hogy sem a befektetők, sem a kivitelezők nem tartják be az előírt környezetvédelmi és munkavédelmi szabályokat, amelyhez a kormány asszisztál.

A gyárak építése és a gyárak működése a kormánynak prioritás, nekünk a dolgozók és a környéken élők biztonsága a fontos, hogy ne fordulhasson elő még egyszer az iváncsai és bátonyterenyei, halálos áldozatokkal is járó tragédiákhoz hasonló esetek.

A DK támogatja a VDSZ minden olyan törekvését, amely előmozdíthatja ezen üzemek biztonságosabb működését. Ez minden egyes munkavállaló és az összes környéken lakó érdeke.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Szabó Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek