DK: Hatalmasat zuhant a boltok forgalma – az embereknek már semmire sincs pénzük

Csak egy kiút létezik a jelenlegi helyzetből.

A KSH friss jelentéséből egyértelműen kiderült, hogy a megszorítások és az orbáni infláció hatalmas rombolást végzett a családok költségvetésében, ugyanis 7,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom – hangsúlyozta Barkóczi Balázs szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője rámutatott: az embereknek sokkal kevesebb pénzük van bevásárolni és tankolni, az élelmiszer-üzletek forgalma 4,1 százalékkal, a benzinkutaké pedig több mint 20 százalékkal esett vissza a tavalyi értékekhez képest.

A DK szerint mára egyértelmű, hogy

kudarcba fulladt az áremelések és a megszorítások politikája.

„Azzal, hogy a kormány a családokkal és a magyar vállalkozásokkal fizettette meg az elhibázott orbáni gazdaságpolitika árát, recesszióba lökte a magyar gazdaságot és visszavetette a boltok forgalmát is”

– fogalmazott Barkóczi Balázs majd hozzátette:

„Ez a megszorító politika a garancia arra, hogy

amíg a kormány velünk marad, addig velünk marad a megélhetési válság is.”

Mint mondta, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány fordulatra készül a kormányváltás után: letörnék az orbáni inflációt, és végre nem az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkednének.

„Csak akkor fogunk kitörni a válságból, ha megszorítások helyett inkább támogatjuk a családokat és a magyar vállalkozásokat, másfajta kiút nem létezik a jelenlegi helyzetből”

– szögezte le a DK politikusa.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek