DK: Orbánék nem félnek tőle, hogy lezárják a határokat a magyarok előtt az embercsempészek szabadon engedése miatt?

Mustó Géza szerint ez reális veszély.

Az osztrák kormány után már Szlovákia köztársasági elnöke is tiltakozott amiatt, hogy Orbán Viktorék eddig 1385 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a börtönökből – mondta Mustó Géza keddi online sajtótájékoztatóján.

Furcsábbnál furcsább magyarázatokat hallunk, miközben sorban engedik szabadon az illegális migrációt működtető bűnözőket – hangsúlyozta az árnyék-belügyminiszter.

Az árnyékkormány egyenes válaszokat vár az Orbánéktól

– szögezte le a politikus, majd felvetette:

Miért vállalják a kockázatot, hogy a szabadon engedett embercsempészek folytassák az illegális bevándorlók Magyarországra szállítását?

„Még hány embercsempészt, hány bűnözőt akarnak szabadon engedni? Nem félnek attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát?”

– fogalmazott Mustó Géza. Megjegyezte, ezzel megszűnne a magyarok szabad utazása az Európai Unióban.

Mint mondta, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány meg fogja védeni a magyarokat minden elítélt bűnözőtől és vissza fogja szerezni hazánk nemzetközi megbecsülését.

Hozzáfűzte: az Orbán-kormány veszélyes lépést tett azzal, hogy tömegesen szabadon engedte az embercsempészeket – Ausztria már be is vezette a határellenőrzést a magyar határon.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek