Nem várt fordulat: Egyszer csak felbukkant David Pressman a Külügyminisztériumban (+fotók)

Váratlan vendég érkezett.

Egy delegáció tagjaként érkezett pénteken a Külügyminisztériumba az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressmantudta meg a Blikk. A lap olvasója péntek délelőtt fotózta le David Pressman autóját, ahogy éppen a külügyminisztérium épülete mellett parkol.

A váratlan látogatással kapcsolatban megkeresték Paczolay Máté külügyi szóvivőt, aki megerősítette: valóban járt náluk az USA budapesti nagykövete.

„A mai napon Tom Cotton republikánus szenátort fogadta Magyar Levente miniszterhelyettes a külügyminisztériumban. David Pressman nagykövet a republikánus szenátor delegációjának tagjaként vett részt a megbeszélésen”

– tudatta Paczolay Máté.

Ugyancsak pénteken jelent meg egy interjú a Telexen Tom Cottonnal, aki egyebek mellett arról beszélt, „rendkívül aggasztja” a magyar miniszterelnök retorikája.

Felhívták rá a figyelmet, hogy szintén pénteken jelent meg a Telexen egy interjú Jason Crow amerikai kongresszusi képviselővel, aki azért látogatott Budapestre, hogy kifejezze aggodalmát a magyar kormány retorikája miatt, illetve hogy megsürgesse a svédek NATO-csatlakozásának parlamenti ratifikálását. A politikus azt is jelezte, hogy

rendkívül aggasztja a magyar miniszterelnök politikája.

„Az Egyesült Államokat ellenfélnek nevezi, azt sugallja, sőt egyenesen azt mondja, hogy a NATO-tagállamok részben vagy egészben felelősek az ukrajnai konfliktusért, azt mondja, hogy az Egyesült Államok vagy a NATO provokálta Oroszországot”

– mondta az egyébként konzervatív politikus.

„Jason Crow képviselő és Magyar Levente külügyminiszter-helyettes

eredményes tárgyalást folytattak

számos, az amerikai-magyar partnerség és közös biztonságpolitika szempontjából alapvető fontosságú kérdésről”

– közölte David Pressman nagykövet az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége Facebook-oldalán.

(US Embassy Budapest/Facebook)

Valódi Hírek