Mi a fene folyik itt? Hatalmas cirkusz lett a Republic alapítóinak vitájából (+videó)

Akár még bíróságra is kerülhet az ügy.

Komoly törést okozott Bódi László „Cipő” 2013-ban bekövetkezett halála a Republic zenekar életében: az egyik alapító, Tóth Zoltán kivált a zenekarból, társai más közreműködővel folytatták tovább.

Tóth zenakart alapított, amely a Kék és Narancssárga Produkció néven fut, de műsorának címe Republic dalcirkusz lett. Korábbi együttesének azonban ez nem nyerte el a tetszését, Boros Csaba – a Republic egyik alapító tagja – közölte:

„Ő nem a Republic. Lehet, hogy cirkusz, de nem a Republic együttes.”

Mellesleg 2013-ban levédték a korábbi zenekar nevét, azonban Tóth is arról nyilatkozott, hogy joga van a Republic dalcirkusz név használatához. A zenész a frontember halála után közölte, Cipő nélkül nem áll a közönség elé.

Boros Csaba szerint azonban megtévesztő a műsor neve, ráadásul nem kötné össze a Republic nevet egy dalcirkusszal. Egyébként többször előfordult már, hogy a közönséget megtévesztették az eredeti zenekar nevével, így Cipő zenésztársai elkezdtek magukra a Valódi Republic néven hivatkozni. Közölték, ha továbbra is azt tapasztalják, hogy megtévesztően használják az együttes nevét, a bírósághoz fognak fordulni.

Boros Csaba hozzátette, senki sem akar a tárgyalóteremben kikötni, békésen zenélhetnének egymás mellett, feltéve, ha mindenki betartja a szabályokat.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek