Itt a vége: Kemény lépésre szánta el magát a Lidl Magyarországon

Magyarországon is véget ér az ingyenes töltés korszaka.

Szeptember 4-ig indítható már csak ingyenes töltés a Lidl e-Charge alkalmazással, amellyel az elektromos autók ingyenes töltése vált lehetővé. Ezt követően az áruházlánc fizetős rendszerre tár át Magyarországon is.

A Lidl tájékoztatása szerint a Lidl e-charge applikáció megszűnik, helyette a villanyautósok a jövőben három különböző módon vehetik igénybe a szolgáltatást az áruházak nyitvatartási idejében – írta a villanyautosok.hu.

A töltést a Lidl weboldalán keresztül elérhető Lidl Plus alkalmazásból indíthatják el, harmadik lehetőségként úgynevezett roamingmegoldást is választhatnak majd a vásárlók. A pontos díjazás részleteire vonatkozóan a későbbiekben ígért tájékoztatást áruházlánc.

Jelenleg 115 Lidl üzletben vehető igénybe a töltési szolgáltatás. Az áruházak parkolóiban összesen 208 töltőoszlopnál 483 csatlakozópont várja a villanyautósokat, akik hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopokról.

A törzsvásárlók abban bíztak, a vásárlás után ingyenes vagy kedvezményes töltést kínálnak majd részükre, erre viszont egyelőre nincs nemzetközi példa. Szintén különös, hogy számos országban a fizetős rendszer bevezetése ellenére továbbra is csak az üzletek nyitvatartási idejében vehetők igénybe a töltők.

(Villanyautósok EXTRA/Youtube)

Valódi Hírek