Árnyékkormány: Gyermekenként legalább 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást kell adni a magyar családoknak

Az orbáni infláció miatt egyre többen vesznek fel hitelt a költségek fedezésére.

Az Árnyékkormány szerint gyermekenként legalább 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást kell adni, mert egyre több magyar család vesz fel hitelt az orbáni infláció miatt.

Gy. Németh Erzsébet lapunkhoz küldött szombati közleményében hangsúlyozta: friss felmérések szerint egyre több családnak kell hitelhez folyamodnia, hogy fedezni tudják az iskolakezdés, valamint a gyermeknevelés költségeit.

A szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter kiemelte:

„Az orbáni infláció annyira megdrágította például az iskolatáskákat és a tanszereket, hogy a dolgozói fizetésekből és nevelési támogatásokból már szinte lehetetlen azt finanszírozni.”

Az Árnyékkormány szerint gyermekenként legalább 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást kell adni a családoknak, az egyedülálló szülők vagy tartósan beteg, esetleg fogyatékkal élő gyermeket nevelők esetében pedig ennél is magasabb összeget.

Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta:

„Az orbáni infláció miatt sokan már alig képesek a gyermekeik számára megvenni a szükséges iskolai felszerelést.

Eközben az Orbán-kormány családellenes megszorításai, mint a csok és a babaváró hitel eltörlése, valamint a családi pótlék és a családi adókedvezmény kormányhatározatban belengetett visszavágása tovább fokozza a magyar családok terheit.”

Hozzátette: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült, hogy kormányváltás után támogatást nyújtson az iskolakezdés, valamint a gyermekvállalás költségeihez, továbbá letörje az orbáni inflációt, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Valódi Hírek