Bejelentették: Virrasztást tartanak Miskolcon az Orbán-kormány botránytörvénye miatt

Virrasztással emlékeznek.

Tanévnyitó virrasztást szervez az ADOM Diákmozgalom és a Helyi Civilek Szövetsége Miskolcon – tudatta lapunkhoz is eljuttatott közleményében Merucza Tibor Alex, a szervezet kommunikációs elnöke.

„Több mint egy éve demonstrálunk folyamatosan, ám a kormányzat ennek ellenére elfogadta a státusztörvényt, mellyel teljesen felborította a status quo-t. Jelenleg 1600 pedagógus állás van betöltetlenül, melyeknek száma csak növekedni fog, ezért

virrasztásunk apropója az emlékezés lesz”

– hívták fel a figyelmet.

Hangsúlyozták: kötelességüknek érzik, hogy megemlékezzenek a felmondó és felmondott pedagógusokról, valamint a tanár nélkül maradt diákokról.

„Hazánkban a rendszerváltás óta ez lesz a legválságosabb tanév, ezt a helyzetet pedig csak rontja a kormányzat kontraproduktív, bosszúálló hozzáállása”

– közölték.

A virrasztás alatt folyamatosan kötetlen beszélgetések lesznek, illetve az éjszakai órákban előadói performanszokkal is készülnek, amelyeknek pontos részleteit az esemény Facebook-oldalán fogják közzétenni a jövő hét folyamán.

Demonstrációjukat szeptember 1-je 18:00 és szeptember 2-a, 6:00 között tartják meg Miskolcon, a Hősök terén (az emlékmű előtti díszburkolaton).

„🌃 Virrassz velünk Miskolcon!

❗️ A státusztörvényt elfogadták, jelen állás szerint több mint 1600 betöltetlen pedagógus állas van. A rendszerváltás óta ez lesz a legkritikusabb tanév.

🌑 Gyere el, és emlékezzünk meg közösen a felmondó és felmondott pedagóguskokra,

akiket a kormány üldözött el a hivatásukból.

➡️ Napirend:

📌 18:00-18:30: Gyülekező

📌 18:48: Zászlófelvonás

📌 23:00: Flashmob

🕧 23 órátol kötetlen beszélgetések, éjfél után performanszok!”

– írták az esemény Facebook-oldalán.

Valódi Hírek