Kiszivárogtak a banki adatok: Bődületes tartozása van Tóth Gabiéknak

Mélyen a zsebébe nyúlhat a következő években.

Tóth Gabi és Krausz Gábor két hete bejelentették, hogy 6 év után külön utakon folytatják az életüket. Az énekesnő azóta már többször is nyilvánosan mutatkozott új szerelmével, a Fricska Táncegyüttesből ismer Papp Máté Bencével. Eközben Krausz Gábor kiköltözött a Tóth Gabival közösen vásárolt és újítgatott szentendrei otthonukból.

Mint kiderült,

az ingatlan az énekesnő tulajdona – a rajta lévő 75 millió forintos hitellel együtt.

Egy szakértő szerint a jelzálog összege magas törlesztőrészletet vonhat maga után, mert a piaci kamatozású lakáshitelek jelenleg nagyon drágák.

„Ha húsz évre vették fel a közel 75 millió forint piaci lakáshitel, akkor

körülbelül 650 000 és 675 000 forint közé esik a havi törlesztőrészlet.

Persze fontos tisztában lenni azzal is, hogy ekkora összegű, piaci hitel felvételéhez fontos kritériumoknak kell teljesülniük, elsősorban az elvárt jövedelemben. Nagyjából

minimum havi nettó 1,1-1,2 millió forint igazolt kereset kell

ahhoz, hogy ilyen nagy összegű kölcsönhöz hozzájusson valaki, ám egy házaspár által felvett kölcsönnél ezalatt a kettejük jövedelmét kell érteni”

– fogalmazott a blikk.hu-nak Vrazsovits Rita, a Bank360.hu pénzügyi szakértője.

Az énekesnő tavasszal meg is osztotta aggályait az otthonuk miatt. Mint mondta, „picit betojt”, hogy végig tudják-e csinálni, hiszen az ő szakmája például elég bizonytalan. Sőt, ha csokot is felvettek a vásárláshoz, akkor a válás után még bonyolultabb lehet a törlesztés. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a szentendrei ingatlan tulajdoni lapján nincs nyoma hasonló támogatásnak.

Valódi Hírek