Összeült az operatív törzs: Megszólalt Orbán csinovnyikja a nemzeti ünnep programjairól

Buli van.

Magyarország születésnapját, az államalapítás és az államalapító I. (Szent) István királyra emlékezünk augusztus 20-án. Kovács Zoltán a Facebookon a következőt posztolta:

„⏰ Reggel 7 órakor megkezdte mai működését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs,

aminek munkájában többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, és a Budapesti Közlekedési Központ működik közre.

✅ Tegnap a délelőtti zápor, zivatar ellenére is rendben, biztonságosan és nagy érdeklődés mellett zajlottak a Szent István Nap központi programjai Budapesten. Péntekhez hasonlóan a hétvége első napján is több tízezren vettek részt az eseményeken.

🇭🇺 A mai nemzeti ünnepen a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdünk a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi.

Délután a Szent István Bazilikánál szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig ismét látványos fény- és tűzijátékkal várjuk majd az érdeklődőket.

Novák Katalin köztársasági elnök délelőtt Esztergomban mond ünnepi beszédet, majd délután ugyanitt átadja a Magyar Szent István Rend kitüntetést”.

A fentiek mellett továbbra is 14 helyszínen több mint 200 program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni vágyók, a részletekről >>ITT<< tájékozódhatsz.

Kovács arra kéri a lakosokat, hogy a továbbiakban is figyeljék az időjárással és a közlekedéssel kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak.

Valódi Hírek