Ezt már nem magyarázzák ki Orbánék: Nagyon durva dolgok derültek ki Magyarországról

Minden sokkal olcsóbb a svéd IKEA-ban, mint itthon.

Nagy felháborodást váltott ki a magyar Redditen, hogy egyes termékek sokkal olcsóbbak a németországi Ikea-áruházakban, mint Magyarországon. A svéd árakat tekintve pedig még ennél is nagyobb különbségek vannak, ugyanis van olyan termék, amely 50 ezer forinttal olcsóbb, mint Magyarországon – hívta fel a figyelmet a pénzcentrum.hu.

A Reddit közösségi oldal felületein óriási viharokat váltott ki a napokban, hogy mennyivel olcsóbbak egyes Ikea-termékek Németországban, mint hazánkban. A hír pedig igaz: valóban legalább 20 százalékos eltérés figyelhető meg a vizsgált termékek kinti és hazai árai között. A portál most annak járt utána, hogy mennyibe kerülnek a redditezők által összehasonlított termékek az Ikea őshazájában, Svédországban.

Svédországban egyébként júniusban 6,3 százalék volt az infláció – a magyar pénzromlási mutató jelenleg ennek a háromszorosa –, amely még csúcson sem ment 11 százalék fölé. Mint írták, Svédországban a kilenc vizsgált termék közül

csupán egyet találtak, amely minimálisan drágább volt, mint itthon.

A Lagan márkájú hűtőszekrény például Svédországban 4495 koronába – mintegy 146 ezer forintba – kerül, míg

ugyanezért a termékért Magyarországon már 139 900 forintot kérnek.

Ugyanez a termék Németországban 115 ezer forintért kapható.

A Klippan 2 személyes kanapé és a Malm szekrény viszont több mint 50 százalékkal kerül kevesebbe Svédországban, mint itthon. A huvudroll húsmentes golyó egyébként szintén csaknem feleannyiba kerül, mint Magyarországon.

Ábra: pénzcentrum.hu

A Pénzcentrum teljes listája >>ITT<< érhető el.

Valódi Hírek