Mi lesz ebből? Orbán Sára minden előzmény nélküli feltűnése fenekestől felforgathatja a könyvpiacot

Nagyot szakíthat vele!

Orbán Sára

könyv-kiskereskedelemmel bővítette a vállalkozását:

a miniszterelnök második lánya az Art Related Solution Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft. nevű cége keretein belül a könyv-kiskereskedelem mellé felvette az egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s. – máshova nem sorolt – tevékenységet is, így a jelek szerint a jövőben tágítják a kínálatukat.

A vállalkozás neve ugyan arra utal, hogy Orbán lányáék képzőművészetben utaznak, azonban ennek nem látni nyomát a cég beszámolóiban – a tavalyi évről szóló dokumentumból is az derült ki, hogy a társaság fő bevételi forrása az üzletvitel, ezen belül pedig egyéb vezetési tanácsadás. Mellesleg a tevékenység 24 millió forintot hozott a konyhájukra.

A portfóliójuk bővítése egyébként nem új dolog, még május közepén került rá sor. Ugyanakkor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerint 2021-ben a szabadforgalmú könyvpiac becsült forgalma 55,96 milliárd forintra rúgott, így ha a miniszterelnök lánya a piac megfelelő szegmensét szemeli ki, az üzleti lehetőségei igen nagy mértékűek lesznek.

Az MKKE arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy Orbán Sára cégétől még nem kaptak tagfelvételi megkeresést – amely mellesleg nem kötelező, de a piaci lefedettség szempontjából meghatározó. Ugyanakkor rámutattak: bár eddig még nem történt meg az Art Related Solution jelentkezése, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem akarnak ezzel a tevékenységgel foglalkozni.

Valódi Hírek