Rendkívüli: Felrobbant egy benzinkút Oroszországban, 27 ember meghalt (+videó)

66 ember megsérült.

Huszonhét ember életét vesztette, további 66 pedig megsérült, miután Mahacskal határában robbanás történt egy benzinkútnál – közölték kedd hajnalban a dagesztáni hatóságok.

A hétfő éjjel történt robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 13 gyerek sérült meg, tíz ember állapota súlyos.

A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a tüzet 260 ember oltotta három és fél órán keresztül. A helyszínről, többek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból is kimenekítették az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette: a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak „okát és természetét” tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított eljárását.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására egy orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba.

(INQUIRER.net/Youtube / MTI nyomán)

Valódi Hírek