Az ányékkormány 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást adna a magas infláció miatt

Óriási kiadásra készülnek a magyar családok a tanévkezdéskor.

Az orbáni infláció az iskolakezdést sem kímélte: egy pénzügyi szolgáltató friss felmérése szerint a szülők kétharmada minimum 50 ezer forintos kiadásra számít a tanév kezdetével kapcsolatban – mutatott rá Gy. Németh Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján.

A szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapok hatalmas kiadásai után ez „egy húsbavágó kiadás”, amelyet sok család nem engedhet meg magának, és így ártatlan gyermekek kerülnek hátrányba az iskolában.

Az Árnyékkormány gyermekenként minimum 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást adna

a magyar családoknak – emelte ki Gy. Németh, majd hozzátette: az összeg egyedülálló szülők, vagy tartósan beteg, esetleg fogyatékkal élő gyermekek esetében ennél is magasabb lenne a támogatás összege.

Az Árnyékkormány szerint ugyanis nem szabad hagyni, hogy a gyermekek iskolakezdése essen áldozatul az orbáni inflációnak és a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának – fűzte hozzá a Demokratikus Koalíció politikusa.

A kormány nem teheti meg, hogy nem vállal át semmit a családok terheiből – fogalmazott a szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Gy. Németh Erzsébet kifejtette: a valódi változást a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata fogja elhozni. Mint mondta, kormányváltás után megálljt parancsolnak az orbáni inflációnak, és nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat fogják emelni.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek