FRISS: Elszakadt a cérna a neves újságírónál, leszedte a keresztvizet a „matyómintás szűzmáriáról”

Vélemény.

Sokat töprengtem, hogy ildomos-e ilyent posztolni. Magánélet szentsége ugye. De végeredményben maga a művésznő posztolta ezt magáról az én adómból is finanszírozott a csalad.hu-n.

Ahol T. Gabi közpénzekből reklámozhatta az egykori botránymacából

matyó szűzmáriává maszkírozott imázsát,

felhasználva ehhez (volt) családját, magánéletét, az adóforintjainkat és persze a mindenkit magas lóról magyarságból, kereszténységből egrecéroztató szélsőjobb kormány hátszelét.

Az egyelőre még olvasható bejegyzés mindössze pár héttel a válás előtt született. Néhány héttel a válása előtt adta a messzi Erdélyből (honnan máshonnan) édes Urához, hazatérő anyucit. Akit Erdélyben esténként nem engedett aludni hagyni az adrenalin. (Nem mondom, költői megfogalmazás.)

Persze, olyan van, ahogy az embert lerohanja a hirtelen támadt vágy és egy őrült este sutba dobja akár egy évtized házasságát is. Naná. Aki emberből van, az időnként félrekúr.

A dolog akkor karcos, ha az érintett mondjuk előtte évekig játszotta a keresztény szentet. Meg pláne olyan f@szságokat beszélt, hogy ő a keresztényüldözés áldozata. (Ami nem mellesleg súlyosan kegyeletsértő a valódi, üldöztetést elszenvedett hitvallókkal szemben. Mondjuk, hogy egy ilyen matyómintás közpénzes paradicsommadár a negyven prédikátorhoz hasonlítgatja magát…)

Az embernek ugyanaz lesz az utánérzése, mint amikor B0rkai Zs0lt éveken át papolt, a család szentségéről, majd a pr0stibotránya után is családi képeket posztolgatott magáról. Vagy amikor Szájer Joe éveken át játszotta Brüsszelben a konzervatív értékek nagy végvári vitézét.

Ez T. Gabi közéleti jelentősége: ez a kibaltázott gátlástalan álszentség, brutális kettős mérce, képmutatás: ez az, ami velejéig rothasztja a magyar életet. Kiüresít maga körül mindent, elpusztítja a szavak jelentését, a legbrutálisabb értékrombolás, ami kongó ürességet és nihilt hagy maga után, semmi mást.

Batka Zoltán


.

Összes friss cikkünket Tóth Gabi-témában >>ITT<< találod.

Valódi Hírek