Újra berobban a nyár? Óriási fordulatot vehet az időjárás – itt vannak a részletek (+videó)

Hamarosan újra „jó idő” lesz.

Hétvégén visszatér a napos, meleg idő. Vasárnap a legmelegebb órákban akár 31 Celsius-fokra is emelkedhet a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Pénteken csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és csapadék sem valószínű. Az északnyugati, északi szél elvétve megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Szombaton napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz.

A hajnali 8, 16 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap is napos idő várható, többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Általában nem lesz csapadék, de kicsi eséllyel az északnyugati határszélre besodródhat az Alpokból egy-egy zápor.

A légmozgás mérsékelt marad, a minimum-hőmérséklet 11, 18, a maximum 26 és 31 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai szolgálat meteorológusa, Vaszkó András Imre egy videóban is megerősítette a fenti híreket, mutatjuk:

„Egy hosszabb nyugodt periódus kezdődik, amelynek a nyaralók – valamint a szolgálatban lévő meteorológusok – is örülnek.

Döntően napos, száraz időre számíthatunk legalább a jövő hét közepéig.

Kezdetben még kissé csípősek lesznek az éjszakák, majd a szombattól kezdődő erőteljes melegedés hatására a jövő hét elejére visszatér a kánikula”

– olvasható a videó alatt.

(MTI / Országos Meteorológiai Szolgálat/Youtube)

Valódi Hírek