Szívszorító videóban árulta el az ismert magyar házaspár: Itt a vége, nem bírják tovább Magyarországon

Szerintük ma már nem beszélhetünk nemzetről.

A 2022-es választásokat követően döntötte el Székely László költő és Gönczi Andrea történész, hogy Spanyolországba fognak költözni. Úgy látják, az elmúlt tíz évben a politikai árokásás miatt darabokra szakadt a nemzet, ráadásul liberális értékrendjük miatt sokan megkérdőjelezik a magyarságukat (!). Több mint egy éve szeretnének elköltözni, de hiába, nem tudják eladni Pécs melletti otthonukat – derült ki a Telex riportjából.

A férfi elmondta, mindketten szavazatszámlálóként dolgoztak a 2022-es választások alatt. László később ért haza, mint Andrea, aki sírva fogadta őt otthonukban.

„Egymásra néztünk és azt mondtuk, hogy akkor most ennek itt a vége. Ennek az országnak. Legalábbis számunkra”

– idézte fel a férfi.

Andrea elmondta, most spanyolul tanulnak, házukat pedig azért nehezebb eladni, mert ahhoz egy arborétum is tartozik. Hosszas mérlegelés után végül elhatározták, hogy megválnak otthonuktól, ahol egyébként „örökre terveztek” volna.

„Az elmúlt évek történései az országhatárokon belül olyanok voltak, hogy

egyszerűen elvesztettem ezt a hitemet”

– mondta megrendülten László.

„Ez egy borzalmas érzés, pedig olyan erős volt bennem, és olyan sokat jelentett számomra…

Majdnem sírnom kellett attól, hogy nincs hitele már a szavaimnak”

– tette hozzá a költő, aki arról is beszélt, hogy szerinte ma már nem beszélhetünk nemzetről, hanem különféle szétszakadt embercsoportokról, amelyeket politikai akarat szakított szét, és „nem tehetünk ellene semmit”.

Videó:

https://youtu.be/cJUfMFtHal8?t=1

Valódi Hírek