Nemet mondott a NER hatalomátvételére a Sziget Fesztivál vezetése: Nincs esély rá, hogy Orbánék kezébe kerüljön a legnagyobb hazai buli

Ebből biztos nem lesz biznisz!

Csütörtökön elstartolt a Sziget Fesztivál: a rendezvény ismét megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A 6 napon át tartó banzáj sztárvendégei között szerepel például David Guetta és Billie Eilish is, de az Imagine Dragons, Macklemore, és Lorde is a közönség elé áll majd.

Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy számos kényelmi újítást és „szépészeti beavatkozást” eszközöltek a Szigeten. Így például idén mobilvécék helyett vízöblítéses blokkokat építettek, a termékkínálatba pedig bevezették az úgynevezett „budget foodot” – az étel maximum 2500 forintba kerülhet, és vegetáriánusoknak, valamint vegánoknak elérhető formában is árusítani kell.

Emellett 25 ezer négyzetméter műanyagutat, és 5 ezer négyzetméter alumíniumutat fektettek le, hogy megálljt parancsoljanak a pornak.

A fesztivál nagy nemzetközi népszerűségnek örvend, bár az infláció a Szigetet sem kímélte: a Népszava számításai szerint negyedével drágultak a jegyek 2022-höz képest. A teljes fesztiválbérlet ugyanis immár 171 ezer forintba kerül, egy háromnapos belépő pedig 123 ezer forintra rúg.

Gerendai Károly alapító idén már csak apukaként látogat a rendezvényre, tavaly ugyanis a kisebbségi részesedéstől is megvált egy amerikai tőkealap javára.

A hozzá intézett kérdések között felmerült:

„Mit szólna, ha a Sziget NER-közelbe kerülne?”

Gerendai elárulta, a véleménye megegyezik a jelenlegi vezetőségével: szerintük a felvetés nem életszerű.

„A Providence a világ több tucatnyi nagyfesztiváljának felvásárlásával mára az egyik legnagyobb iparági szereplővé lépett elő. Kétségkívül egy befektetési alapról beszélünk, amelyek egyik fő vonása, hogy eszközeiken egy idő után nyereséggel túladnak.

Ugyanakkor ilyen esetben nyilván az összes fesztiváljukat egy csomagban dobnák piacra. A Sziget ráadásul a Providence egyik koronaékszere, amit értelmetlen lenne a többitől leválasztani.

Az ön által felvetett lehetőségre tehát semmilyen esélyt nem látok”

– fogalmazott Gerendai.

A fesztivál biztonságáért mellesleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság felel majd. Csütörtöki közleményükben hangsúlyozták:

„A fesztivál területén lesznek egyenruhás rendőrök, a BRFK rendőrei gyalogosan, rollerrel, elektromos kocsival és kerékpárral is teljesítenek szolgálatot. Amennyiben bárki segítségre szorul, nyugodtan keresheti kollégáinkat. Két francia rendőr is segíti a munkát.”

(MTI)

Valódi Hírek