Mi történt? Orbán embere megkérdőjelezte egy magyar hős származását

Meglepő dolgot feltételez róla.

Kedden posztolta egy ukrán nyelvű híroldal a Facebookon, hogy Magyarország és Ukrajna megállapodott utóbbi magyarországi nagykövetének jelöltségéről: az illető Fegyir Sándor filozófus és szociológus, az Ungvári Nemzeti Egyetem tanára, aki harcolt az ukrajnai fronton is.

(ZAHOLOVOK.COM.UA/Facebook)

A bejegyzés megjelent a leendő nagykövet közösségi oldalán is, a kommentelők zöme gratulált Fegyirnek, ám a Diétás Magyar Múzsa kiszúrta, hogy Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő is fűzött pár gondolatot a hírhez. A kommentekről képernyőfotót is készített és azokat megosztotta a Facebookon.

(Diétás Magyar Múzsa/Facebook)

Gyopáros azt írta, cirill betűkkel nem tudja kiolvasni a leendő nagykövet nevét. Mikor odaírták neki hibásan, Fedir Sándorként, a kormánybiztos úgy reagált:

„Köszönöm! Máshol mást olvastam. Ezek szerint nem magyar az ember.”

A kommentek időközben eltűntek a poszt alól, a 444.hu munkatársai hiába keresték. Ám megjegyezték, hogy Gyopáros egy olyan emberről feltételezte, hogy nem magyar, akinek az édesapja magyar-szlovák, az édesanyja pedig ukrán-olasz származású. Fegyirnek tehát volt választása, ő mégis magyarnak vallotta magát.

Valódi Hírek