Több mint 12 ezer liter, hasmenést okozó tejet vont vissza az Aldi

Sokan rosszul lettek tőle.

Több vásárló is rosszul lett attól a saját márkás tejtől, amelyet az Aldi egyik piliscsabai üzletében vásároltak. A legtöbben csípős, maró ízre panaszkodtak a termékkel kapcsolatban. A tej maró ízéről a piliscsabai Aldi egyik rendszeres vásárlója számolt be, aki egy reggeli kávézáskor észlelte a problémát.

„Otthon a reggeli kávémat ittam volna, és egy korty után leírhatatlanul rossz ízt és maró anyagot éreztem a számban. Azonnal kiköptem,

de az a fél korty, ami lement, az kimarta a torkomat”

– mondta a nő az RTL Híradónak.

Elmondta, ezután felbontott egy másik doboz tejet, de ugyanezt tapasztalta. Végül telefonon sikerült elérnie az ügyfélszolgálatot, ahol azt közölték, az ügyben vizsgálatot indítanak.

Az asszony a közösségi média felületein is megosztotta tapasztalatait a termékkel kapcsolatban. A hozzászólók között akadt, aki arról írt, hogy két teljes dobozt is ki kellett dobnia, mert a tejnek csípős íze volt, és marta a nyelvét. Volt, aki arról számolt be, hogy gyermeke is ivott egy kortyot a tejből, aki egy napig rosszul volt utána.

A portál arról tájékoztatott, hogy vasárnap délelőtt a piliscsabai üzletben már nem lehetett látni a maró ízű tejet, a raklapokon már más gyártási számú és lejáratú dobozok voltak.

Az említett probléma, az Aldi saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL tejével van,

amelynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) a csatorna megkeresésére közölte: az Aldi saját hatáskörben megtette a szükséges intézkedéseket, „az érintett tételt kivonta a forgalomból, ezenfelül részletes, laboratóriumi vizsgálatot is érintő kivizsgálást indított az ügyben”.

Videó:

 

Valódi Hírek