Botrány a Puskás Akadémia mérkőzése előtt – Kiakadtak Orbán focicsapatának lépésétől a DK-s képviselők

Nyílt levélben álltak ki az Újpest szurkolói mellett.

A Demokratikus Koalíció két újpesti országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs és Varju László, nyílt levélben állt ki az újpesti focicsapat szurkolói mellett, miután a Puskás Akadémia vezetősége megtiltotta a vendégcsapat Újpest FC szurkolóinak, hogy a vendégszektoron kívüli területre beléphessenek a Pancho Arénában.

Mint írták, a felcsúti futballakadémia vezetősége hétfőn nyilatkozatott tett, amelyben leszögezték, hogy a pénteki Puskás Akadémia FC – Újpest FC bajnoki mérkőzésre „a vendégcsapat szurkolói a vendégszektoron kívül még érvényes jeggyel sem léphetnek majd be a stadionba„.

A DK-s képviselők véleménye szerint az intézkedés súlyosan diszkriminálja az újpesti szurkolókat, ellentmond a sportszerűség szellemének és a professzionális futball legalapvetőbb logikájának.

Ezért a DK-s politikusok azt kérik a klubvezetéstől, tegye lehetővé, hogy „az Újpest FC érvényes belépőjeggyel rendelkező szurkolói a helyszínen tekinthessék meg a mérkőzést, és buzdíthassák a csapatot”.

Barkóczi és Varju hangsúlyozzák, a nyílt levelet képviselői minőségükben írták, erről nem egyeztettek az Újpest FC vezetésével, valamint az nem tekinthető egyik szurkolói csoport hivatalos véleményének sem.

A teljes nyílt levelet alább lehet megtekinteni:

Valódi Hírek