Futótűzként terjed az interneten egy újságíró bejegyzése a botrányos magyarországi állapotokról

Egészen megdöbbentő.

Bánhidi Lilla, író-újságíró Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy fél éve már Németországban vásárolnak be, egészen egyszerűen azért, mert már ott is sokkal olcsóbb az élelmiszer, mint Magyarországon. Mint kiderült, már nem csak az élelmiszer.

Bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„Már legalább fél éve Németországban vásárolunk be. Én mostanában ritkábban tudtam jönni, így otthon összeírtam, mi kell, mit hol éri meg megvenni. Nem probléma, az üzletek pár száz méterre vannak egymástól.

Parfümöt már évek óta a német Douglasban veszek és a barátainknak is hozom, ami kell, mert sokkal olcsóbb, de most már a nagybevásárlást is 700 km-re intézzük. Havi egyszer.

Élelmiszer és drogéria is kb 30 %-al olcsóbb.

Mielőtt jöttünk, ugyanez a csomag citrom ugyanebben az üzletben otthon 990 forint volt. Azért is tudom, mert visszatettem, hogy nem, ennyiért nem iszom citromos vizet. Itt ugyanaz a csomag pont a fele.

Az áfonya otthon akcióban 1500 Ft, itt majdnem 500 Ft-tal olcsóbb, az eredeti ár pedig majdnem a duplája otthon, mint itt az eredeti ár.

Uborka itt 330 Ft, otthon 500 körül vettem legutóbb, de vettem már 600 Ft-ért is.

Vajat (50 dkg) sosem vettem itt 600 Ft-tól drágábban az elmúlt fél évben, otthon vettem 3x ennyiért is, de 1200-1500 körül simán.

Felvágott, sajt ugyanekkora a különbség.

Mi Dolce Gusto kávégépet használunk, itt még mindig találunk 3,5-4 euróért Latte kapszulát, otthon 3ezer körül van most, ami több, mint a duplája.

De még a kínai üzletekben is ezer Ft-tal drágább otthon.

Ugyanaz a szusi ugyanannál a bolthálózatnál 500 Ft-tal drágább Magyarországon. (Nem alapvető tudom, de néha veszek a páromnak, bár egyre ritkábban fér bele).

Mosószer, öblítő, tusfürdő, sampon, tampon, betét, bizonyos vény nélküli gyógyszerek kb 30% a különbség.

Mikor bepakoltam a kosárba, elszomorodtam.

Örülnöm kellett volna, mert van lehetőségem, még ha csak havonta egyszer is, de normálisabb áron megvenni dolgokat.

Nem tudtam örülni. Azon gondolkodtam, vajon valaha lesznek-e még normálisabb árak otthon és, hogy hogy lehet ez.”

(Lilla Bnhd/Facebook)

FRISSÍTÉS: Bánhidi Lilla cikkünk megjelenése tartalmi kiegészítéssel élt.

Közölte: rendszeresen utazik Németországba, és nem kifejezetten bevásárlási céllal; férje munkája miatt havonta legalább egy alkalommal tartózkodik ott. Hozzátette: a nagy távolság és a magas üzemanyagköltség miatt nem éri meg kizárólag bevásárlásért Németországba utazni.

Valódi Hírek