Orbán Viktor kiteríti a paklit: Megvan, miről döntött a miniszterelnök nyaralása előtt a kormány

Elkészült a nagy terv.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ma is megtartották a kormányülést a Karmelita kolostorban közölte a nagy hírt az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az ülésen áttekintették az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket.

Elhangzott: a gazdaság terén jelenleg az infláció letörése a legfontosabb feladat, ennek érdekében a kormány „hatásos” (?) intézkedésekről döntött; például a boltok kötelező akciózásáról és az online árfigyelő rendszer bevezetéséről.

A kormányülésen megvizsgálták az infláció elleni harc eddigi eredményeit (?), és azt, hogy milyen további lépéseket kell tenni az egyszámjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében mondta Havasi.

Az „inflációellenes harc” (?) vezéralakja a Facebook-oldalán közzétett egy fotót a kormányülésről. Bejegyzésében bejelentette, az eddigi 10-ről 15%-ra emelik a kötelező akciózás mértékét, és néhány termékkategóriára kiterjesztik a kedvezményeket.

Ne feledjük: augusztus 1-jén megszűnik az összes, még érvényben lévő árstop a boltokba. Ennek következtében a kötelező akciózás ellenére is jelentősen drágulni fog a még hatósági áras termékek zöme.

További érdekesség, hogy a kép előterében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgtaója látható, aki egyre fontosabb szerepet kap a kormányban. Egyesek szerint az sem elképzelhetetlen, hogy ő követi majd a miniszterelnöki székben a névrokonát.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek