Nagy Zsolt: Az Orbán-rendszer miatt kell szégyenkeznem külföldön

A színésznek rögtön magyarázkodnia kell, ha megkérdezik, melyik országból érkezett.

A Marie Claire-nek adott interjút Nagy Zsolt, amelyben szakmai és magánéleti témák mellett arról is kérdezték a színészt, hogy milyen világfolyamatok aggasztják. A klímaváltozás ügye után a színész kitért a magyarországi állapotokra is, amiről azt mondta, „egy nagyon kis része ennek az országnak, köztük én is,

végtelenül csalódottan áll a pálya szélén, és nézi, ami történik.”

„Pár év múlva a Föld effektíve el fog sivatagosodni. Óriási éhínség lesz és polgárháborúk mindenhol. Greta Thunberget ki lehet röhögni, de az a kislány a saját jövőjéről beszél”

– mondta Nagy Zsolt.

„Hogy hogy lopják és becstelenítik meg ezt az országot.

Szégyellem magam Ausztriában, Németországban, Franciaországban vagy Szicíliában,

amikor megkérdezik, hogy: Where are you from? A válasz után mindig rögtön hozzá kell tennem, hogy nem értek egyet Orbánékkal. Mindenhol. Nem lehetek büszke a saját országomra Magyarországon kívül.

Azt érzem, hogy meghalt egy részem”

– mondta, hozzátéve, a keserű érzések ellenére sem tervezi elhagyni az országot, mégpedig olyan emberek miatt, mint József Attila, Örkény István, Ady Endre, Radnóti Miklós, Vörösmarty Mihály.

„Nekem kell megvédenem őket, én fogok beszélni róluk úgy, ahogy ők beszéltek az emberekhez. Nekem ez a dolgom, színész vagyok, Magyarországra születtem. Nem érdekel a pénz, nem érdekel Hollywood, nem érdekel a fény, a siker…”

– mutatott rá a színész.

Nagy Zsolt az interjúban beszélt arról is, hogy azért nem járatják magániskolába a gyerekeiket, mert azt szeretnék, hogy találkozzanak a társadalommal, és gyerekként tanulják meg, mi a helyük benne.

„Erre kéne megtanítani az embereket, hogy elfogadják ezt a működést, mint ahogy én is elfogadtam, hogy nem leszek a világ legjobb színésze, nem leszek világsztár.

Itt leszek Magyarországon egy tisztességes színész, ennek fogom áldozni az életemet.

Van öt csodálatos gyerekem, nem vágyom többre. Csak egy dolog van még: hogy a munkámat elvégezzem tisztességesen. Ennyi már csak a feladatom”

– mondta Nagy Zsolt.

Valódi Hírek