Videóval: Nagyon beégette saját magát egy béna tolvaj

Micsoda esés.

Egy férfi feljelentést tett július 11-én a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, ugyanis ellopták a kerképárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából.

A tárolóból nemcsak a bicikli, hanem egy ócska tévé is eltűnt,

ám végül ez okozta a tolvaj vesztét.

A bűnözőről – a közeli térfigyelő kameráknak köszönhetően – készült egy felvétel.

Ezen jól látható, hogy

a tolvaj hóna alatt a tévével felpattan a biciklire, majd egy hatalmasat esik.

Az egyenruhások hamar beazonosították, majd letartóztatták a 26 éves férfit.

Mutatjuk a rendőrség teljes közleményét:

„A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt.

A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el.

A bejelentő elmondta, hogy a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett, működésképtelen televízió is eltűnt.

A nyomozók tudomására jutott információk alapján azonnal az elkövető felkutatásába kezdtek, adatokat gyűjtöttek és elemezték a térfigyelő kamera felvételeit is, aminek köszönhetően sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest.

A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára.

Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott.

Nem volt eseménymentes a kerekezés, hiszen

alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és

megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak.

Sz. A.-t a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a kerékpárlopások megelőzése érdekében:

Különféle szempontokat kell szem előtt tartani attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen.

Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyja a járművet!

Használjon két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)! Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel!

Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!

(Magyar Rendőrség/Közlemény)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek