Varju László: El a kezekkel a magyarok fizetésétől és nyugdíjától! Ez a vörös vonal!

Ez volt az utolsó csepp!

Miután a kormány megadóztatta a megtakarításokat, a Gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára, Túri Anikó közölte, hogy „érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6000-7000 milliárdot„.

– emlékeztetett Varju László szerdai online sajtótájékoztatóján.

A kormány a sok lopás miatt elvesztette az EU-s pénzeket, majd megszorításokkal sújtotta a lakosságot, most pedig a magyar emberek bankszámláin lévő összegekre pályázik – jelentette ki az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

„A Demokratikus Koalíció lassan és érhetően fogalmaz, hogy Nagy Mártontól Orbán Viktorig mindenki megértse: el a kezekkel a magyarok bankszámláitól, el a kezekkel a magyarok fizetéseitől és nyugdíjaitól!

Ez a vörös vonal!”

– hangsúlyozta a DK politikusa.

Hozzátette: ha az Orbán-kormány a magyarok utolsó forintjaihoz is hozzányúl, akkor ebben az országban kő kövön nem marad.

Meg se forduljon a fejükben, hogy a magyarok bankszámláin lévő pénzeket „mozgassák meg”, hiszen tudjuk, mit jelent ez Orbán Viktoréknál, és hogy milyen irányú lenne a „pénzmozgás” – jegyezte meg Varju László.

A DK szerint a magyarok pénzének biztonságát csak a kormányváltás garantálja. Dobrev Klára és szociáldemokrata árnyékkormánya felkészült arra, hogy Orbánék után emeljenek a béreken és a nyugdíjakon – ellenben Orbánékkal, akik csak ennek ellenkezőjét ismerik – emelte ki az árnyékminiszter.

Továbbá felhívta a figyelmet Orbánék trükkjére: mint mondta, először egy alacsonyabb beosztású kormánytag beszél egy megszorításról. Majd miniszterek is elkezdik emlegetni. Ha Orbánék azt látják, még ekkor sincs felháborodás: megcsinálják!

Itt és most van vége a kormány áhítozásának, nem kaphatják meg a magyarok megmaradt pénzét – szögezte le a DK-s politikus.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek