Lázár János hivatalosan bejelentette: Lecsapott a kasza, erre már hiába vár bárki

Ennyit erről (is).

Egy régóta várt beruházásról érdeklődött Lázár János miniszternél Mihálik Edvin városi tanácsnok. Mihálik az önkormányzati képviselője Újszeged azon körzetének, ahol a városrész romos, jelenleg is üresen álló vasútállomása van – írta a Telex.

A környéken élők hosszú évek óta várják, hogy mikor hozza rendbe a MÁV Zrt. az újszegedi vasútállomást és annak környékét. A MÁV többször is ígéretet tett arra, hogy rendezni fogja a területet, ám

az ügyben nem történt semmi.

A lepusztult állomást és kietlen környékét hajléktalanok lakják, a közelmúltban gyilkosság is történt a közelben, ezért sokan félnek is a környékre merészkedni.

A tanácsnok kérdésére Lázár építési és közlekedési miniszter most azt válaszolta: az állomás lebontására és a környék rendezésére akkor lesz pénz, ha a szintén régóta várt, harmadiknak, vagy délinek is nevezett szegedi Tisza-hídra is lesz állami forrás. A két beruházás azért is köthető össze, mert a tervek szerint a vasúti megállót át kell majd helyezni az új híd megépítése miatt, mert annak útjában állna az állomás.

Lázár levelében közölte,

sem a vasútállomásra, sem pedig a Tisza-hídra nincs pénz.

„A döntés és forrás jelenleg nem áll rendelkezésre”

– tudatta a miniszter a szeged.hu beszámolója szerint.

Botka László, Szeged polgármestere a hírrel kapcsolatban Facebook-oldalán emlékeztetett arra, hogy pontosan 25 éve,

1998-ban ígérte meg először a miniszterelnöki kampányában Orbán Viktor, hogy a kormány új hidat épít a Tiszán Szegedre.

Orbán a szegedi hidat 2002-ben, 2010-ben és 2017-ben is beígérte, legutóbb a Modern Városok Program keretén belül, amelyet Lázár miniszter azóta szintén visszavont.

Lázár János levelében nem tesz említést arról ,hogy mikor lesz pénz a beruházásokra. Orbán miniszterének (cinikus) levele úgy zárul:

„Közös bizodalmunk, hogy a béke mielőbb beköszönt, amely stabil alapot adhat

az ország további építéséhez.”

(Botka László/Facebook)

Valódi Hírek