Megmentette egy fulladozó nő életét egy hajléktalan férfi Pécsen

Nem tétovázott, azonnal a vízbe ugrott, hogy segítsen.

A pécsi csónakázótóból mentett ki Németh György egy bajba került nőt alig két hete. A hajléktalan férfi a telex.hu-nak adott friss interjújában részletezte a történteket.

Mint mondta, a tó másik oldalán sokan voltak, de ők inkább elfordították a tekintetüket, pedig a nő láthatóan zavartan viselkedett.

„Ott ült a part szélén, nézte a vizet, és egyszer csak eltűnt. Én nem is vettem észre, az egyik haver kiáltott fel. Azonnal nekivetkőztem, és ugrottam utána.

Az emberélet mindennél többet ér”

– mondta György, aki a 2 méter mély vízben a nő kapálózása ellenére is sikeres életmentést hajtott végre. A partra húzták a nőt, akit az értesülések szerint már ki is engedtek a kórházból.

György mellesleg ismert a környéken. A férfi korábban Ausztriában dolgozott, napelemek szerelésével, telepítésével foglalkozott. Egy váratlan sérülés miatt visszajött Pécsre, ahol egészségügyi ellátást kapott – Ausztriában nem fogadták el az uniós tb-kártyáját.

György meglepetésére Pécsen nem tudott bemenni a számára kiutalt ingatlanba: egykori párja nem fizette a díjakat, eltűnt, az ingatlan pedig le volt lakatolva. A férfi azóta az utcán él, saját bevallás szerint szerette jól érezni magát, és költeni a pénzt, de a szerencsejáték nála szigorúan tabu.

Pécsen a ligetben rendezvényeken segít, apróbb munkákat kap, bár sérülései miatt tartózkodnia kell a megterhelőbb feladatoktól. György a nap legtöbb részét a tó környékén tölti.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek