DK: Az Európai Bizottsághoz fordulunk, mert Orbánék vendégmunkásszállónak használják a beteg gyermekeknek felújított agárdi hotelt

Uniós pénzből helyretették az épületet, majd elvették a táborozóktól a nyarat.

Hétfőn délután beszámoltunk róla, hogya 2015-ben felújított és akadálymentesített hotelben – ahol rendszeresen üdültettek izomsorvadásban szenvedő gyermekeket – a jövőben kínai és koreai vendégmunkások fognak megszállni. Így a sérült gyermekektől a felhőtlen időtöltés lehetőségei jelentősen szűkülnek.

Orbán Viktorék az iváncsai akkumulátorgyár vendégmunkásainak adták oda a sérült gyermekeknek felújított agárdi hotelt. Az árnyékkormány kérésére a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottság elé viszi az ügyet – derült ki Gy. Németh Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján.

A kormány 2,5 milliárdos uniós támogatásból újította fel a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyét, ahol többek között a pedagógiai szakszolgálat és a korai fejlesztőközpont is működik – részletezte a szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Mivel évek óta súlyos izomsorvadással küzdő gyermekek táboroztak a telephelyen, a beruházás során a hotelt is felújították és akadálymentesítették. A hírek szerint azonban

az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai vették birtokba az épületet

– mondta Gy. Németh Erzsébet.

Az árnyékkormány szerint csak egy minden emberi mivoltát levetkőzött rendszer képes arra, hogy

sérült gyermekeket verjen át és vegye el tőlük a nyarat,

valamint a fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta a DK politikusa.

„Ez a gonoszság diadala az emberség felett, amiből a kormányváltás jelenti az egyetlen kiutat. Magyarország jobb hely ennél, a magyarok pedig jobb emberek ennél”

– emelte ki a politikus.

Hozzátette: Dobrev Klára és árnyékkormánya készen áll arra, hogy Orbánék leváltása után leszámoljon a morális válsággal és visszaadja a beteg gyermekeknek a nyári táborukat.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek