Mi történt? Olyat léptek Orbánék, hogy ettől minden Fidesz-szavazó ki fog borulni

Meglepő fordulat.

Az Ukrajnának szánt lőszerek szállításáról, valamint az uniós lőszergyártás fokozásáról is döntöttek az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén.

A fideszes képviselők igennel szavaztak a javaslatra.

Ugyan az Orbán-kormány rendre azt hangoztatja, hogy ellenzi a háborús eszkalációt és fegyvereket sem ad Ukrajnának, ennek ellenére mégis megszavazták azt a tervet az Európai Parlamentben, amely félmilliárd euróval támogatja az európai lőszergyártást Ukrajna megsegítésére – hívta fel a figyelmet a Euronews.

Az ASAP nevet viselő programban az uniós védelmi ipar kapacitásait erősítik meg és hangolják össze, hogy ennek jegyében fokozzák a lőszergyártást. Ezzel Ukrajnán kívül azokat az országokat is segítik, amelyek lőszerkészlete hiányos. A program célkitűzése, hogy egy év alatt 1 millió lőszert küldjenek Ukrajnába.

Gál Kinga fideszes EP-képviselő a terv megszavazását úgy indokolta, hogy „Magyarország támogatja az európai védelmi infrastruktúra megerősítését,

és a lőszergyártás felgyorsítását is”.

Ugyanakkor arról magyarázott: hazánk továbbra sem vesz részt az Ukrajnába irányuló fegyver- és lőszerszállításokban.

Gyürk András másik fideszes EP-képviselő pedig azt mondta: az új szabályok a magyarországi lőszergyártás (!) számára is segítséget jelenthetnek majd.

Mint ismert, a kormány az ellenzék minden szereplőjét vádolja azzal, hogy ők a „háborúpártiak”. A Fidesz pedig ezt a hazugságát is igyekszik az emberekbe sulykolni az adófizetők – nem kevés – pénzéből finanszírozott legújabb plakátjaival, amelyek mára valósággal ellepték az egész országot.

Valódi Hírek