Hatalmas pácban van egy Somogy vármegyei polgármester: Undorító, amit a cimboráival együtt elkövettek

A 4,5 hektáros területért 5,9 milliót fizettek, holott az húszmillió forintot ér.

A Siófoki Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádol 4 személyt, akik közreműködtek abban, hogy önkormányzati ingatlant értékesítsenek áron alul a polgármester közeli hozzátartozóinak – áll az ügyészség hétfői közleményében.

A vád szerint a somogyi község polgármestere először 2005-ben próbálta meg jóval a piaci érték alatt megszerezni a 4,5 hektárnyi területű, jórészt erdővel borított önkormányzati földterületet, de az adásvételi szerződés érvénytelensége – a bíróság állapította meg – miatt az ügylet nem jött létre.

A 20 millió forintot érő ingatlan vonatkozásában az alpolgármester – a polgármester tudtával – egy olyan értékvéleményt szerzett be, amely szerint a földterület forgalmi értéke 5,9 millió forint, de az értékbecslőnek a területen lévő faállomány értékének felmérésére nem volt jogosultsága.

Ennek ellenére a képviselő-testület megszavazta a polgármester gyermekeinek történő, áron aluli értékesítést. A szerződést – amelynek koordinálásához a jegyző is segítséget nyújtott – 2020 októberében az alpolgármester írta alá. A jogszabályokat sértő adásvételben közreműködő személyek

14 millió forintnyi vagyoni hátrányt okoztak a településnek.

A Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága az adásvétel kapcsán polgári peres eljárást indított, amelyben – a kereseti kérelemmel egyezően – a Kaposvári Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletében elrendelte a vevők tulajdonjogának törlését, és az eredeti ingatlan-nyilvántartási állapot helyreállítását.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek