Kisiklott egy tehervonat Kétpónál: Tűzveszélyes anyag is van a rakományban (+fotó)

A szakemberek már dolgoznak a veszély elhárításán.

Kisiklott egy tehervonat Kétpónál, a Keleti pályaudvar és Békéscsaba között ideiglenesen nincs közlekedés, a MÁV már dolgozik a helyreállításon.

A baleset ismeretlen ok miatt történt vasárnap délután 12 óra 30 perckor. Az értesülések szerint 12 vagonból 6 kocsi siklott ki: közöttük 5-ben

fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak.

A szakemberek dolgoznak a veszély elhárításán, ez is indokolja, hogy az érintett útszakaszon mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom.

A MÁVINFORM közösségi oldalán osztott meg részleteket a történtekről. Hangsúlyozták, hogy a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. Bejegyzésüket változtatás nélkül idéztük:

„❗ A békéscsabai vonalon tehervonatból kocsik siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.

❗ A következő változásokra kell számítani:

❗🚌 A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

❗ 🚌A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.

❗ A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak.

A fotó a Rendőrség felvétele.”

(via police.hu)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek