Árnyékkormány: Balaton-mentő csomaggal védenénk meg a tavat a fideszes oligarchák elől

Ismertették a részleteket.

Elkeserítő, amit az Orbán-kormány művel a Balatonnál: egyre több helyen sajátítják ki a partot, luxusszállodákat, méregdrága apartmanokat húznak fel a területen – mutatott rá Kocsis-Cake Olivio vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Az árnyékkormány szerint ezt a folyamatot azonnal meg kell állítani. Ezzel kapcsolatban nemrég elfogadták Balaton-mentő csomagjukat, amely garantálja, hogy a Balaton mindenkié, és ne csak a fideszes oligarcháké legyen – hangsúlyozta a környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos.

Kifejtette, hogy a csomag többek között tartalmaz egy 30 méteres építési moratóriumot: ez azt jelenti, hogy 30 méteren belül nem lehetne beruházást végezni. Emellett 50 méteres sávban elővásárlási jogot kapnának az önkormányzatok, hogy

a partszakaszok mindenki számára újra látogathatóak legyenek.

Meg kell állítani a környezet pusztítását, így egy megfigyelő rendszert állítana fel az árnyékkormány, hogy véget vessen az olyan tevékenységeknek, amelyek súlyos környezeti károkat okoznak – fogalmazott Kocsis-Cake Olivio.

Ráadásul a fürdőzés is egyre drágább, így minden balatoni településen szabadstrand kiépítését szorgalmazza az árnyékkormány – tette hozzá a politikus.

Amíg azonban Orbán Viktorék maradnak, addig ezek a folyamatok nem állnak le. Dobrev Klára és árnyékkormánya azonban megálljt parancsolna ezeknek a környezetpusztító építkezéseknek, és megőrizné a területeket úgy, ahogy a magyar emberek látni szeretnék, hogy majd az unokák is élvezhessék a Balatont – emelte ki az árnyékkormánybiztos.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek