DK: Orbánék az életképtelen költségvetésük miatt újabb megszorításokat terveznek

Terveikből vajmi kevés válhat valóra.

Megírtuk, hogy péntek délelőtt az Országgyűlés megszavazta a 2024-es költségvetést.

Az Orbán-kormány tisztában van vele, hogy a jövő évi büdzséjük már most életképtelen, a tervekből a jelenlegi formájukban semmi sem fog teljesülni – jelentette ki Varju László pénteki online sajtótájékoztatóján.

A megállapítást bizonyítja az

a kormányhatározat is, amely újabb megszorításokat helyezett kilátásba

a családi pótlékkal, a családi adókedvezménnyel, az anyasági támogatással, a nagycsaládosok kedvezményeivel, a babaváró hitellel, valamint a lakásprogramokkal kapcsolatban – fogalmazott a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

„Ezeket a megszorításokat a Fidesz egyelőre kihagyta a jövő évi költségvetésből, de – ahogy az általában lenni szokott – bármikor beleteheti majd egy módosításba”

– fűzte hozzá Varju László.

A DK válaszokat vár a kormánytól:

  • Mekkora megszorítás vár a magyar családokra a költségvetésben szereplőkön és az áremeléseket okozó orbáni infláción túl?
  • Csökkenteni akarják vagy teljesen meg akarják szüntetni a családi pótlékot, a családi adókedvezményt, az anyasági támogatásokat és a nagycsaládosok kedvezményeit?

„A Demokratikus Koalíció szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy hány csontváz vár még rájuk a szekrényben, és mennyi pénzt akar még kivenni a zsebükből az Orbán-kormány!”

– emelte ki az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

A DK szerint ugyanis a jelenlegi helyzetért nem az embereknek, hanem az Orbán-kormánynak kell vállalnia a felelősséget.

Dobrev Klára és árnyékkormánya azonban felkészült, hogy kormányváltás után letörjék az orbáni inflációt, és végre a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek az árak helyett – hangsúlyozta Varju László, majd hozzátette:

„Ehhez Orbánnak mennie kell!”

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek