Botrányos, ami az Árpád hídi tragédia után történt az RTL Reggeli műsorában

Szerinte a magyarok nem szeretnek normálisan vezetni.

Arról hírportálunk is beszámolt, hogy halálos baleset történt az Árpád hídon, egy kerékpárost gázoltak halálra, a hírre hamar reagált Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is, akinek az indulatos hangvételű Facebook posztjáról >>ITT<< írtunk.

Az ügy kapcsán nyilatkozott az RTL Reggeli című műsorában Glitner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese is.

A férfiaknak van, hogy ki kell élniük magukat, és kicsit oda kell taposni

nyomatékosította a beszélgetés elején Nádai Anikó, ezzel pedig akarva-akaratlanul relativizálta a baleset elkövetőjének tettét, arra hivatkozva, hogy szerinte ilyenek a férfiak.

Ezt követően Glitner beismerte, hogy bár csak közvetve, de ismeri azt a személyt, aki elgázolta a biciklist, de azt biztosan tudja, hogy „nem gyakorlatlan sofőr„.

Hozzátette: az teljesen rendben van, ha valaki nagy teljesítményű autóval közlekedik a városban, hiszen azzal is be lehet tartani minden közlekedési szabályt,

ám azt hangsúlyozta, hogy semmilyen autósport nem való a közutakra.

„Aki igazán professzionális, az közúton nem nyomja, az megéli a szenvedélyét a zárt pályán, és azt a feszültséget, amit ott kiélt, azt a közúton már nem fogja”

jelentette ki.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mi okozhatta a balesetet, Glitner elmondta, hogy „vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy bármi más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett, mert ezek a járművek tele vannak biztonsági eszközökkel”.

Hozzátette: a vizsgálatok majd mindent meg fognak világítani.

Glitner egyébként a magyarok közlekedési szokásait is bírálta:

szerinte kulturális sajátosságunk, hogy nem normálisan szeretünk vezetni.

„Én jártam Japánban is szakmai úton, és hát a kettő nem összehasonlítható. Nagyon sok olyan szabályt lehetne nyugatról és keletről is áthozni, ami talán az elején fájna, de később az autóvezetés hangulatát megváltoztatná”

zárta gondolatait.

Glitner azt mondta az adás végén, hogy az elektromos meghajtású autók is „potenciális gyilkológépek” tudnak lenni, amely kijelentésre Nádai Anikó műsorvezető jóízűen felkacagott.

A teljes beszélgetést itt lehet visszanézni:

Valódi Hírek